Geschiedenis

Het bedrijf is vanoudsher al een familiebedrijf. De Boerderij ‘Stoevezandt’ is altijd dubbel bewoond en dat is tot op heden nog zo.

In het jaar 1895 kwam Anthoni Cornelis Vahl met zijn gezin naar IJsselmuiden en vestigde zich op ‘Stoevezandt’. Het bedrijf was toen nog gemengd, in de zomer werden er vollegrondsgroenten geteeld en in de winter was er melkvee waar men altijd de handen vol mee had.

Het bedrijf werd overgenomen door Johan Vahl die het op dezelfde voet doorzette.

Antoni Cornelis Vahl nam het bedrijf over en ging daarna ook op dezelfde voet door en heeft het bedrijf door de oorlog heen bestuurd. Deze A.C. Vahl heeft ook veel werk verzet in de gemeenteraad van IJsselmuiden als wethouder. In deze periode werd er ook zaad en pootaardappelen verkocht voor de volkstuinder en beroepstuinder.

Rond de jaren ’60 werd het bedrijf overgenomen door Arend-Jan Vahl die het bedrijf steeds meer toespitste op de tuinbouwtak. Henny Vahl (vrouw van Arend-Jan) werkte ook altijd hard mee op het bedrijf en dat doet ze ook heden nog. De koeien werden weggedaan en maakten plaats voor de teelt van witlof in de winter.

In 1979 kwam Henk Vahl bij het bedrijf in. De witlof die in de vollegrond geteeld werd, wordt op initiatief van Henk Vahl omgezet in de teelt van wiltof op watercultuur. Kitty (vrouw van Henk) heeft het winkeltje dat A.C. Vahl heeft opgezet, weer opgepakt en heeft het assortiment verder uitgebreid tot op heden toe. De winkel werd in de zomer ook geopend voor de consument die dagelijks de versgeoogste groenten van de familie Vahl kan kopen.

Zoon Arjen van Henk en Kitty Vahl kwam in januari 2010 bij het bedrijf in. Hij spitst zich meer toe op de boerderijwinkel. In deze winkel wordt het hele jaar door verse groenten en fruit, aardappelen en van allerlei streekproducten verkocht voor de consument die graag vers en eerlijk geteelde producten wil.